Cum alegi un aparat de aer conditionat in 2018 – ghid si recomandari

Daca simti ca te copleseste caldura si nu mai ai stare, atunci este momentul sa te gandesti la achizitionarea unui aparat de aer conditionat care sa-ti satisfaca nevoia de confort termic.

Pentru ca sa-ti faci o idee cat mai clara despre cum sa alegi un asemenea produs, am creat acest mic ghid practic care-ti va explica pe scurt de ce trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa-l cumperi.

In primul rand trebuie sa stii care sunt cele mai bune brand-uri din 2018 specializate in asemenea aparatura electrocasnica de climatizare. Acestea sunt urmatoarele: Daikin, Whirlpool, Vivax, Carrier, Vortex, Star-Light si Samsung.

Bineinteles ca se poate observa cat de bun este si urmarind raportul calitate – pret care trebuie sa fie unul ridicat. De exemplu un aparat Daikin sau Samsung cu pretul intre 1500 si 2500 lei poate fi o solutie ideala.

butoacp1

Inainte sa te hotarasti asupra unui anumit model, trebuie sa iei in calcul si suprafata camerei in care-l vei instala. De obicei la majoritatea aparatelor de aer conditionat este specificata suprafata maxima la care face fata. Pentru suprafete mai mici iti recomandam modelele cu capacitatea de 9000 btu, pentru incaperile cu suprafete medii pe cele cu 12000 btu, iar pentru camerele sau birourile mai mari pe cele cu capacitatea de 18000 btu si 24000 btu.

Legat de garantia oferita credem ca minim 24 luni sunt de ajuns, iar daca iti doresti o siguranta mai mare cauta un aparat cu garantia de 36 luni sau mai mare.

Majoritatea modelelor sunt dotate cu cele 4 functii de baza: racire, incalzire, ventilatie si dezumidificare. Ceea ce le diferentiaza insa, sunt functiile speciale care pot satisface si persoanele cele mai pretentioase. Cateva dintre acestea sunt: autodiagnoza, autorestart, timer, Follow me, Control wi-fi, baleiere, Sleep – night mode, telecomanda sau 4D Air Flow.

cum alegi un aparat de aer conditionat

Cum alegi un aparat de aer conditionat

Stim ca in zilele noastre exista numeroase persoane alergice la praf si polen sau diverse bacterii. Daca si tu esti mai sensibil, atunci trebuie sa fii atent la ce fel de filtre are in dotare aparatul pe care ti-l doresti. Cele mai performante au filtre: HEPA, anti-praf, antialergenice, antibacteriene si cu carbune activ pentru indepartarea mirosurilor nedorite.

Tehnologiile din ziua de azi au ajuns sa fie foarte avansate, fapt evidentiat in cazul acestora prin prezenta Inverter-ului in structura compresorului. Acesta are rolul de a-l face sa functioneze eficient, economic si la performante maxime.

In final sfatul nostru este sa cauti un aparat cu capacitatea potrivita spatiului in care-l vei monta, sa aiba minim cele 4 functii de baza, compresorul sa aiba Inverter, sa aiba macar un filtru antipraf, sa aiba dimensiunile unitatii interne potrivite cu locul de pe perete sau de pe podea unde-l veti monta si sa aiba un nivel de zgomot acceptabil pentru a nu va deranja pe parcursul zilei sau al noptii.

butoacp2

Incheiem articolul cu o serie de recomandari pe care le consideram utile in procesul de achizitie al oricarui client emag. Astfel le enumeram pe urmatoarele: Star-Light ACM-09BIN, Samsung AR12KSWSBWKNZE, Star-Light ACM-18BIN, Gree GWH12QB-K3DNA1C, Whirlpool SPIW 409L Inverter, Daikin FTXB25C-RXB25C si Mitsubishi MSZ-HJ35 Inverter.

Linkuri sponsorizate